• 0722 786.646

Ce este hidroterapia de colon


Hidroterapia de colon sau hidrocolonoterapia

Hidroterapia de colon este o metodă naturală de curățare profundă a intestinului gros ce restaurează și menține sănătatea colonului și implicit a întregului organism.

Este o metodă sigură și nedureroasă (se simte un ușor disconfort) ce dureaza 40-45 minute. Apa purificată și dezinfectată intră în colon printr-un specul în rect la o presiune și temperatură permanent monitorizate, astfel încât nu există niciun pericol de perforație intestinală. În timpul ședinței se realizează o serie de infuzii și descărcări și, de asemenea, un usor masaj abdominal pentru a facilita dislocarea materialului toxic aderent pe pereții colonului. Apa introdusă stimulează peristaltismul intestinal (contractia colonului).

Instrumentele ce intră in contact cu pacientul sunt de unică folosință și desigilate în prezența acestuia, eliminând orice posibilitate de contaminare. Întreaga procedură se realizează în sistem închis, ceea ce permite ca tot conținutul intestinal să fie transportat direct către sistemul de evacuare (fără miros sau alte situații neplăcute pentru pacient).

Numărul ședințelor de hidroterapie de colon se vor stabili în cadrul consultației și depind de fiecare pacient, de obiectivele fiecăruia; se iau în vedere gradul de stres și oboseala, alimentația pacientului și stilul său de viață, afecțiunile de care suferă pacientul (dacă există), de starea intestinului și de modul în care răspunde la tratament.

Această terapie nu va face colonul leneș, ci este chiar un exercițiu pentru intestin. Stimularea, contracția și relaxarea va ajuta la tonusul și remodelarea colonului pentru a ajuta eliminarea completă a materiilor fecale.

Hidroterapia de colon, spre deosebire de consumul de laxative, nu dă dependență!